wtorek, 19 lutego 2013
Jak sprzedawać ekologiczną żywność ?
Na całym świecie, a szczególnie w Unii Europejskiej, konsumenci, skłaniają się do zakupu ekologicznej żywności i napojów. Są oni docelowym ogniwem w eko-rolniczym łańcuchu produkcji żywności. Rolnictwo ekologiczne przywiązuje wielką wagę do dostarczania produktów żywnościowych o wysokiej jakości, świeżych, bez konserwantów, barwników, polepszaczy smaku, czy pozostałości nawozów sztucznych, tak by spełnić oczekiwania konsumentów
Oczywiście taka żywność powinna być produkowana w sposób etyczny, z poszanowaniem przyrody i zasad zrównoważonego rolnictwa przy zapewnieniu dobrostanu zwierząt. Jakakolwiek jest tego przyczyna: poszukiwanie pełnego smaku i autentyczności, czy troska o ochronę środowiska, zasobów naturalnych, dobrostan zwierząt i chęć wspierania wiejskich społeczności, statystyki dowodzą, że eko-rolnicza konsumpcja, podgrzewana doborem odpowiednich metod sprzedaży, rośnie. Daleko nam jednak do prawdziwych europejskich Eko-liderów w dziedzinie handlu eko-żywnością
źródło artykułu
www.artelis.pl
pozdrawiam !
Johny.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz